Samen sterk

Samen sterk Asbestleien AsbestdakenIk geloof in de kracht van samenwerking. Samen sterk: met anderen krijg je dingen voor elkaar wat je in je uppie nooit zou lukken, hoe goed of slim je ook bent. Johan Cruijff kon aardig voetballen, maar in zijn eentje was het hem niet gelukt de Europa Cup te veroveren. Jaap van Zweden kan in de mooiste concertzalen ter wereld met zijn armen zwaaien wat-ie wil, zonder orkest geen muziek. Dieren weten instinctief wat de kracht van allen tegen één kan opleveren. In extreme situaties het ultieme: lijfsbehoud. De in 2002 overleden natuurfilmer Hugo van Lawick legde in 1998 in de Serengeti, Tanzania, één van de mooiste voorbeelden vast die ik ken. Het filmfragment uit Serengeti Symphony waar ik op doel is vrijelijk te zien op YouTube, zie hieronder.

Het Rijk is verantwoordelijk voor het probleem van asbestdaken. Mijn veertien buren en ik vinden een substantiële bijdrage in de kosten als schadevergoeding een rechtvaardige zaak. Daar strijden we voor. We staan niet alleen. Eigenaren in Alkmaar, Amsterdam, Dordrecht en Oostvoorne werken met ons samen. Regelmatig overleggen we. Gezamenlijk sturen we brieven. We stellen ons activistisch op. Van Dale omschrijft dat als met alle mogelijke middelen een politiek doel nastrevend. Mijn variant: met alle mogelijke middelen rechtvaardigheid nastrevend. Soms doen we dat stevig, maar altijd netjes; in elk geval duidelijk.

Alle eigenaren van asbestdaken zijn van harte welkom zich bij ons aan te sluiten. Dat geldt voor individuele eigenaren en voor groepen zoals straten, buurten of wijken. Eendracht maakt macht. Samen sterk. Zie Van Lawicks filmfragment.

Wij in Deventer zitten met dat verschrikkelijke bedrag van € 400.000,– in onze maag. Slik!

Hoeveel anderen zitten in eenzelfde wankele asbestschuitje? Sluit je bij ons aan! Stuur een bericht

Asbestvrije groet,

Leo Samen sterk

Website: Asbestleivrij.nl