Leiennoot

Als buren kunnen we goed met elkaar overweg. Indien dat spreekwoord van die goeie buur en die verre vriend niet bestond, zou ik dat nu bedacht hebben.

Asbestdaken LeiennootDat merk ik elke keer wanneer alle leitjeshuiseigenaren van onze straat bij elkaar komen om de stand van zaken van ons gezamenlijke dakenproject te bespreken. Dat doen we een paar keer per jaar in onze leitjeswoning. De buren hebben die omgedoopt tot ’clubhuis’. Eerst vergaderen we zoals het hoort, met agenda en rondvraag. Buurman nr. 3 is buurtvoorzitter. Als het al te rumoerig wordt roept één van ons luidkeels ’order, order’! Dat is Deventer dialect voor ’effe dimme’.

Na het officiële deel houden we de nazit met drankjes en nootjes. De nazit duurt altijd langer dan de vergadering. Tijdens die nazit gaat het er minder gewichtig aan toe. Ik vermoed dat sommige van mijn buren uitsluitend voor dat tweede programmaonderdeel komen. Of ik dat erg vind? Natuurlijk niet. Integendeel. Telkens bevestigen de ongedwongen sfeer en gezellige kout dat het met onze onderlinge verhoudingen prima gesteld is.

Die supermarktnootjes zijn gemakkelijker te kraken dan onze leiennoot; of leiennood – doorhalen wat niet verlangd wordt. Dankzij de regering ligt die laatste ons superzwaar op de maag. Het medicijn ertegen gaat ons € 400.000,– kosten. Slik.

Asbestvrije groet,

Leo - ook in Leiennoot

Website: Asbestleivrij.nl