Kulredenering (2)

“Per gebouw vaststellen dat een asbestdak een risico vormt, is niet uitvoerbaar in de praktijk en stelt bevoegd gezag voor hoge kosten.” Hoe zou zo’n serieus bedoelde bewering (kulredenering) in een nota van 28 pagina’s aan de Tweede Kamer belanden?

“Mensen, aan de orde is de conceptnota over asbestdaken voor de Tweede Kamer. We zitten op bijna dertig pagina’s. Hoe langer hoe beter, want hoe langer het document, hoe slechter Kamerleden tot het einde volhouden met lezen.”

Gegrinnik om de vergadertafel bij het departement van Infrastructuur en Waterstaat.

“Joris, jij hebt alle financiële elementen geanalyseerd. Je mening graag.”

“Onze gebruikelijke uitgangspunten waren: beloftes vaag houden, waar het kan zaken bij een ander departement op het bord schuiven en zo weinig mogelijk concrete toezeggingen doen. Dat past binnen het motto van ons ministerie: elke uitgave boven een tientje is Stientje te veel.”
Besmuikt gegniffel om de vergadertafel.

“Ga verder, Joris.”

“Er zijn mensen die onderzoek eisen naar het werkelijke gevaar van asbestdaken, het liefst uitgesplitst per soort dakbedekking. Flauwekul. Ik heb eens uitgezocht wat dat kost. Nou, dat wil je niet weten! Die hoge kosten willen we niet. Gewoon eigenaren dertigduizend euro per dak laten ophoesten.”

Kulredenering over Asbestdaken AsbestleienTevreden geknik rond de vergadertafel.

“Goed gedaan, jochie.”

Zo ongeveer? Kom je zo aan zo’n kulredenering?

Ze hebben vast en zeker nooit bedacht dat in het land een plukje eigenaren € 400.000,– bij elkaar moet zien te krijgen om een blunder van de overheid te helpen repareren. Slik.

Asbestvrije groet,

Leo vindt 't een Kulredenering

Website: Asbestleivrij.nl